dnes je 6.6.2025

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

V kontrolách označení alergenů v menzách neobstála téměř desetina vzorků

5.6.2025, Zdroj: ČTK

Při prověrce označení alergenů v jídlech servírovaných ve vysokoškolských menzách v Česku neobstála téměř desetina ze 49 vzorků z 34 těchto kontrolovaných stravovacích zařízení. Nejčastěji obsahovaly podle krajských hygieniků neoznačený celer, sezam, sóju nebo siřičitany. Ministerstvo zdravotnictví (MZd) o tom dnes informovalo v tiskové zprávě. V podobně zaměřené loňské kontrole restaurací neuspělo 30 procent vzorků.

Pracovníci jednotlivých krajských hygienických stanic při prověrce odebírali vzorky pokrmů, které pak odeslali do zdravotních ústavů k laboratorní analýze. Vyšetření mělo ověřit, zda pokrmy skutečně obsahují pouze ty alergeny, které byly u jídla uvedeny.

Provozovatelé menz dostali od

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Školaprofi.cz.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k druhu školy:
Dasi - digitální asistent
Dasi
Nahrávám...
Nahrávám...