dnes je 16.9.2019
Input:

Základní informace o organizaci školního stravování

18.8.2019, , Zdroj: Verlag Dashöfer

11.58
Základní informace o organizaci školního stravování

Bc. Lenka Polášková

Vzor

Školním stravováním se rozumí stravovací služby pro děti, žáky, studenty.

Školní stravování se řídí výživovými normami. Každá škola musí plnit tzv. spotřební koš stanovených jednotlivých potravin. V případě, že k tomu škola má podmínky, může žákovi na doporučení lékaře připravovat dietní stravu. Nelze dítěti připravovat stravu na základě jeho vyznání.

Škola vydává na následující týden jídelníček, ten visí na volně přístupném místě. U jednotlivých jídel jsou uvedeny čísla (alergeny).

Ve školní jídelně se rozumí:

hlavním jídlem - oběd
doplňkovým jídlem - snídaně, svačina, přesnídávka

Obědem se rozumí: polévka