Vánoce se již pomalu blíží, proto Vám přinášíme několik zajímavých tipů pro Váš štědrovečerní stůl.
Dvoubarevné víno
Míchaný nápoj lze připravit jak z vína červeného (velice dobré na barevný efekt), tak i vína bílého. Obojí kombinace jsou velice chutné.
Jak na to?
Červené víno:
Do sklenice 2dcl dát 1 vrchovatou polévkovou lžíci cukru krupice, dodat citronovou šťávu z 1 citronu, zamíchat na kašičku, dále doplnit 1 dcl toniku, přidat 5-6 kostek ledu. Na takto upravený základ nalévat červené víno pokojové teploty. Jedná se o rozdělení nápojů dvou teplot. Podává se se lžičkou. Ve vrchní části sklednice zůstává teplejší nápoj – tedy červené víno a v dolní části je chlazený nápoj s ledem.
Bílé víno.
Příprava i dávkování je stejné jako u vína…